Jag har under de senaste månaderna blivit allt mer styrkt i min uppfattning om att den billgaste och godaste enkla vardagsmaten i stort sett lagar sig själv. Jag törs påstå att den både sparar tid och ger mer näring och matglädje än allt halvtrist halvfabrikat.
Två goda och bra exempel är Rimmat fläsk med rotmos och ärtsoppa.
Fläsket ska ha mellan halvtimme till en och en halv timme (beroende på vilken del av grisen man använder) i vatten med lagerblad morot och v)itpeppar . Det behövs kanske skummas en gång, men sköter sig annars självt.
Likaså ärterna. Sist köpte jag Gula Snabbärtor från Go Green då jag inte hade tid att blötlägga. Funkade lika bra som blötläggningsärtor. Bra recept på förpackningen som tipsade om att riva i lite färsk ingefära mot slutet.
Och, kom ihåg; laga ärtor i stor mängd - då blir de ännu bättre! Finns ju en anledning att arméns kockar gjorde detta till sin paradrätt..!
1 comment:
Hej bror!! Gillar din ärtsoppebild skarpt!!! Och texten också såklart. Ser fram emot mer tips och mera svulstig matpoesi!! (eller förresten, det kanske ska bli MIN blogg!!!!! he he...är ju lite pompös OCH oral av mig i en fatal kombination...he he)
Keep it going!! Bra där!
K.
Post a Comment