Jag brukar inte köpa så mycket rött kött. Dels för att det vad jag läst mig till är "klimatosmart" och dels för att det inte känns så samvetsgrant att stega in på en matmarknad och plocka åt sig något som man vet oftast är stodriftsproducerat.
Men på fredagskvällen föll jag till föga. Svenskproducerad entrecôte från styckning- och slaktningsanläggningen med det anonyma namnet 0081 (någon som vet hur man "avkodar" sådana beteckningar förresten?) för 220 kronor per kilo från det lokala ICA Kvantum.
Tillbehören var två klassiker: Rostade rotsaker i ugn gå nästan inte att misdslyckas med och man ka ta vad man har hemma. Själv varierade jag med att köra in persiljerot, paprika och lite röd chili istället för vitlök och potatis som jag oftast använder.
Kryddsmör - det känns lite Steakhouse anno 1990 men det funkar onekligen en helgkväll med kötträtt. Och jag har dessutom tröttnat på smakförstärkta pås-såser. Det ska jag skriva metr om längre fram. När jag plockat hem och läst mer Mats-Eric Nilssons böcker "Den hemlige kocken" och "Äkta vara".
Lördag kan bli fin vinterdag utomhus också här i NV-Skåne Jag hoppas såklart på matsäck, kanske t o m korvgrillning..Den som pälsar på sig och drar ut får se..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
MUMS! Det riktigt vattnar sig i munnen på mig när jag läser detta! Men Mårten, du måste göra mer reklam för din blogg. Skriv in adressen i din Facebook-status, eller ha den åtinstone på din FB-Info. Fler måste ju läsa de bra grejer du skriver!!!!!
Väl bekomme!!!! ;-)
Syster Yster
Post a Comment